Menu
03Oct2024
QRS en Cordaan bundelen krachten voor duurzame zorg

QRS en Cordaan bundelen krachten voor duurzame zorg

Door: Elsemieke van LoonReacties: 0

Sinds september 2023 hebben Cordaan en QRS de handen ineen geslagen om zorg naar een hoger niveau te tillen met een gezamenlijke focus op duurzaamheid en efficiëntie. QRS voorziet de ruim 120 locaties van Cordaan van een breed assortiment aan medische hulpmiddelen en medische voeding, evenals training en coaching in het gebruik hiervan ter ondersteuning. Cordaan biedt zorg aan zo’n 20.000 mensen met bijna 8.500 medewerkers en vrijwilligers, en wij zijn vereerd om de komende jaren hun partner te zijn in deze belangrijke taak.

Duurzaam partnerschap in de zorg
Bij Cordaan staat hoogwaardige zorg altijd voorop en zij nemen verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van langdurige zorg in de stad. Als een van de grootste zorgorganisaties in de regio Amsterdam nemen zij hun verantwoordelijkheid voor duurzaamheid serieus. Daarom zijn we verheugd dat Cordaan onze duurzame Embra Proceed onderzoekshandschoenen heeft omarmd bij de implementatie van onze dienstverlening.

Elk Embra-product wordt ontwikkeld volgens de strengste kwaliteitsnormen en met een focus op duurzaamheid. We voeren voortdurend levenscyclusanalyses uit om de milieu-impact te evalueren en streven naar minder CO2-uitstoot, minder gebruik van belastende grondstoffen en meer gebruik van biobased, hernieuwbare en herbruikbare materialen. Zo dragen we bij aan een significante vermindering van de ecologische voetafdruk, wat voor Cordaan resulteert in een jaarlijkse CO2-reductie van meer dan 170 ton. Dit staat gelijk aan de uitstoot die ene auto geeft bij 28 keer de wereld rond of het absorptievermogen van 1153m² bos met volwassen eiken.

Daarnaast zijn er aanzienlijke voordelen behaald op het gebied van product- en transportreductie. Door slimmer in te kopen en kritisch naar het assortiment te kijken, leveren zij dezelfde hoogwaardige zorg met 30% minder producten. Verder hebben verbeteringen in verpakking en logistiek geleid tot een 40% vermindering van het aantal rolcontainers, wat een extra besparing van 30 ton CO2-uitsoot heeft opgeleverd.

Vruchtbare toekomst
In samenwerking met partners als Cordaan zetten we concrete stappen naar een groenere toekomst, waarin gezondheid en duurzaamheid hand in hand gaan. Deze strategische samenwerking stelt ons in staat om innovatieve oplossingen te bieden die afgestemd zijn op de specifieke behoeften van de diverse bewonersgroepen die Cordaan bedient.

Voor meer informatie over hoe wij uw zorginstelling kunnen ondersteunen, neemt u contact met ons op.

Customer Service
[email protected]
088 730 5858

 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.