Menu
30Sep2024
Het belang van CSR en Due Diligence bij de ontwikkeling van medische hulpmiddelen

Het belang van CSR en Due Diligence bij de ontwikkeling van medische hulpmiddelen

Door: Elsemieke van LoonReacties: 0

Bij Evercare Medical staat het commitment ten aanzien van verbeteringen in het beheer van de toeleveringsketen ervoor garant dat ze de meest opvallende risico's vastleggen en bestrijden. Evercare Medical pleit voor strenge aanbestedingseisen, waaronder uitgebreide risicobeoordelingen die veel verder gaan dan alleen de directe leveranciers (tier 1), met name voor grondstoffen en producten met een hoog risico.

Inzicht in de levenscyclus en risico's van de toeleveringsketen
Om sociale risico's effectief te identificeren en te beperken, is diepgaand inzicht in de gehele levenscyclus van de toeleveringsketen cruciaal. Bij Evercare Medical hechten ze veel waarde aan Corporate Social Responsibility (CSR) en kwalitatief hoogwaardige processen. Het commitment gaat verder dan onmiddellijke impact en staat garant voor een eerlijke en duurzame waardeketen. Ze zien echter de complexiteit en de uitdagingen die gepaard gaan met het beheer van een dynamische toeleveringsketen ook wel in.

Uitgebreide strategieën voor risicobeoordeling
De benadering van risicobeoordelingen is grondig en veelzijdig. Evercare Medical voert algemene risicobeoordelingen per land uit op basis van verschillende indexen en indicatoren voor alle landen. Voor landen met een hoog risico voeren ze uitgebreidere, diepgaandere beoordelingen uit. Daarnaast voeren ze op basis van geïdentificeerde risico's specifieke risicobeoordelingen van producten en grondstoffen uit. Dit stelt ze in staat om risico's vanuit verschillende invalshoeken te evalueren en mogelijke problemen tot diep in de toeleveringsketen op te sporen.

Het belang van lokale expertise
Een belangrijk onderdeel van de inspanningen op het gebied van CSR is de aanwezigheid van lokale inkoopkantoren in de landen waar de productiefaciliteiten zijn gevestigd. Zoals Johannes Mauritzson, Commercial Manager & ESG Transformation Manager bij Evercare Medical, zegt: "We hebben intern SA8000 CSR auditors opgeleid. Deze in-house expertise stelt ons in staat ons werk dynamisch te verbeteren en onze kennis in de loop van de tijd geleidelijk uit te breiden."

Commitment ten aanzien van ethische handel
Vanaf 2022 is Evercare Medical trots lid van het Ethical Trading Initiative (ETI). Binnen het ETI vragen bedrijven, vakbonden en ngo's aandacht voor eerlijke arbeidsomstandigheden, ethische handel en een positieve ontwikkeling voor werknemers over de hele wereld. Als actief lid leeft Evercare Medical de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) strikt na.

Bevorderen van uitgebreide risicokaarten bij openbare aanbestedingen
Evercare Medical pleit voor uitgebreide risicokaarten in openbare aanbestedingen, waarbij risico's per land, product en grondstof in kaart worden gebracht. Door deze risico's gezamenlijk aan te pakken kunnen ze de negatieve sociale impact minimaliseren en een eerlijkere industrie bevorderen. 

Top drie takeaways

  1. Wees je bewust van de risico's in je toeleveringsketen
    Het risico reikt veel verder dan het land van herkomst, of in sommige gevallen, zelfs verder dan specifieke risico's per grondstof. Het is het complexe netwerk van onderling verbonden factoren waarin veel potentiële risico's schuilen. Daarom is een gelaagde risicobenadering vereist.

  2. CSR is dynamisch werk 
    De omgeving waarin we opereren is voortdurend in beweging.

  3. Volgende stap
    Neem CSR-eisen, risicobeoordelingen en transparantie op in aanbestedingen. Beloon opties die goede controle en overzicht bieden. Dit versnelt onze vooruitgang en die van de hele sector. 

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.