Menu
08Oct2024
Een wetenschappelijk onderbouwde benadering  van het aanpakken van de milieu-impact

Een wetenschappelijk onderbouwde benadering van het aanpakken van de milieu-impact

Door: Elsemieke van LoonReacties: 0

De Asker Healthcare Group heeft zich gecommitteerd aan een wetenschappelijk onderbouwd doel, waarmee we, samen met onze zusterbedrijven binnen de Asker Group, ons positioneren als bedrijfsleiders in de transitie naar een koolstofarme economie. Deze inzet toont onze toewijding aan voor het opbouwen van een duurzame economie en het bestrijden van klimaatverandering door middel van ambitieuze bedrijfsacties.

De kracht van wetenschappelijk onderbouwde doelen
Bij Evercare Medical kiezen we voor een wetenschappelijk onderbouwde benadering om onze milieu-impact te verminderen. Als onderdeel van de Asker Group, een toonaangevende distributeur van medische hulpmiddelen en apparatuur in Europa, streven wij ernaar de emissies van broeikasgassen (GHG) van de gezondheidszorg te verlagen. Maar wat bedoelen we precies met wetenschappelijk onderbouwde doelen?

Waarom wetenschappelijk onderbouwd?
Wetenschappelijk onderbouwde doelen zijn cruciaal voor het afstemmen van bedrijfsacties op klimaatwetenschap. Om een goedgekeurd wetenschappelijk onderbouwd doel te behalen, moeten bedrijven zich eerst committeren aan het Science-Based Target Initiative (SBTi) en vervolgens hun doelen binnen 24 maanden ter validatie indienen. Dit houdt in een uitgebreide inventarisatie van de broeikasgasemissies in scope 1, 2 en 3 vervolgens de GHG Protocol Corporate Standard. De doelen moeten aansluiten bij de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 °C boven het pre-industriële niveau.

Transparantie en toewijding: Openbaar gaan
Transparantie is essentieel als het gaat om wetenschappelijk onderbouwde doelen. Door deze doelen openbaar te maken, tillen bedrijven hun commitment uit tot boven hun interne doelen. De doelen worden doorgaans verdeeld in korte termijndoelen (voor 2030), en lange termijndoelen (uiterlijk in 2050), voor het bereiken van netto nul-uitstoot.

Een gezamenlijke aanpak: Onze doelen samen bereiken
Ons moederbedrijf, Asker Healthcare Group, heeft een aantal wetenschappelijk onderbouwde doelen voor de korte termijn opgesteld die zijn gevalideerd door SBTi reviewers. Deze doelen omvatten een reductie van 42% van de directe scope 1 en 2 broeikasgasemissies voor 2030, ten opzichte van referentiejaar 2021. Daarnaast streeft Asker ernaar om de scope 3 broeikasgasemissies van aangekochte goederen en diensten binnen hetzelfde tijdsbestek met 51,6% per miljoen SEK aan toegevoegde waarde te verminderen. Als belangrijke speler binnen de Asker Healthcare Group richt Evercare Medical zich op het verminderen van onze product gerelateerde emissies om aan deze doelen te voldoen.

De rol van Evercare Medical
Het bereiken van ambitieuze doelen kan ontmoedigend zijn, maar succes ligt in het prioriteren van gebieden met de grootste milieu-impact. Bij Evercare Medical hebben we onze ecologische probleemgebieden in kaart gebracht met behulp van wetenschappelijk geaccepteerde methoden en een strategisch plan ontwikkeld waarbij ook onze leveranciers en onderleveranciers betrokken zijn. Deze uitgebreide aanpak zorgt ervoor dat we effectief bijdragen aan de algehele emissiereductiedoelen van de groep.

Doe ook mee
Het Science Based Targets Initiative (SBTi) is een samenwerking tussen CDP, het Global Compact van de Verenigde Naties, het World Resources Institute (WRI) en het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het SBTi bevordert de “best practices” bij het opstellen van wetenschappelijk onderbouwde doelen en beoordeelt de doelen van bedrijven op onafhankelijke wijze. Meer informatie over SBTi vindt u hier.

Top drie takeaways:

  1. Stel wetenschappelijk onderbouwde doelen vast
    Dien uw reductiedoelen in via het Science-Based Targets Initiative, voor validatie door deren en toewijding aan “best practices”.

  2. Publieke verantwoording
    Maak uw wetenschappelijk onderbouwde doelen openbaar om transparantie te waarborgen en je commitment ten aanzien van deze doelen te versterken.

  3. Impact buiten het bedrijf
    Moedig leveranciers, producenten en partners aan om een wetenschappelijk onderbouwde benadering te hanteren om de milieu-impact te verminderen.

 

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in onderstaande informatie:

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.