Menu
13Aug2024
Ansell zet belangrijke stappen naar Zero emissies

Ansell zet belangrijke stappen naar Zero emissies

Door: Elsemieke van LoonReacties: 0

Bij QRS zijn we verheugd om een belangrijke ontwikkeling te delen die onze partner Ansell heeft bereikt in hun inspanningen voor duurzaamheid. Ansell heeft recentelijk zijn commitment letter ingediend bij het Science Based Targets initiative (SBTi) en zet zich hiermee in voor wetenschappelijk onderbouwde net-zero emissiedoelen voor hun volledige waardeketen.

Wat betekent dit voor Ansell en de zorgsector?
Voor zorgprofessionals die dagelijks betrokken zijn bij het welkzijn van patiënten, is veiligheid van groot belang. Ongeveer 13% van het zorgpersoneel heeft een latexallergie, wat niet alleen leidt tot ernstige allergische reacties, maar ook de efficiëntie van zorgprocessen kan beïnvloeden. Ansell pakt dit aan door te investeren in non-latex alternatieven die zowel veiliger als kostenneutraal zijn. Dit komt niet alleen de gezondheid van uw patiënten ten goede, maar draagt ook bij aan een duurzamere zorgpraktijk. Tevens sluit het naadloos aan bij hun, en onze duurzaamheidsstrategie.

Belangrijke doelstellingen en stappen
In 2022 heeft Ansell ambitieuze doelen gesteld om hun Scope 1 en 2 emissies te reduceren, met als doel net-zero te bereiken voor hun eigen operaties tegen 2040. Dit omvat een korte termijndoel van 42% reductie in Scope 1 en Scope 2 emissies tegen 2030, met een extra commitment om compensaties te gebruiken voor minder dan 10% van de resterende emissies.

Maar Ansell kijkt verder dan alleen hun eigen activiteiten. Emissies van ingekochte goederen en diensten, transport en distributie, brandstof- en energie gerelateerde activiteiten, en het einde van de levensduur van producten vormen een aanzienlijk deel van hun Scope 3 emissies. Ansell onderzoekt deze aspecten nauwkeurig en werkt aan het definiëren van reductiedoelen voor Scope 3, door intensieve samenwerking met hun toeleveringsketen en aandacht voor de levenscyclus van producten en grondstoffen.
 
Een duurzame toekomst
Neil Salmon, Managing Director en CEO van Ansell, legt uit: “Bij Ansell zijn we vastbesloten om om een duurzamere toekomst te creëren. We werken actief aan het verminderen van emissies in alle facetten van onze waardeketen. We streven ernaar om onze net-zero doelen voor korte en lange termijn in de eerste helft van 2025 voor validatie door de SBTi in te dienen. Dit zal de haalbaarheid van onze aanpak bevestigen en onze klanten verzekeren dat Ansell een betrouwbare en duurzame partner is.”.

Bij QRS zijn we trots op onze samenwerking met Ansell en ondersteunen we hun toewijding aan duurzaamheid. Door te kiezen voor Ansell-producten en -oplossingen, kunnen zorgprofessionals zoals uzelf bijdragen aan een duurzamere en gezondere zorgomgeving.

Voor meer informatie over de voortgang van Ansell en hun inzet voor duurzaamheid, bezoek hun SBTi-dashboard. Klik hier voor meer informatie over de duurzaamheidsstrategie van QRS.

Klik voor meer informatie over Ansell of chirurgische handschoenen op een van onderstaande buttons:

  terug

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.