Menu

Visensia

 

Visensia The Safety Index

Visensia Safety Index is een door algoritmen aangedreven technologie en biedt een platform voor patiëntmonitoring en bewaking op afstand. De Visensia kan patiënten identificeren die het risico lopen op klinische achteruitgang, uren voordat de meeste artsen en verpleegkundigen dat kunnen. Deze kunstmatige intelligentie is speciaal ontwikkeld om de minimale verschillen in de vitale parameters bij een patiënt vroegtijdig te kunnen signaleren op basis van continue data. De Visensia betreft het eerste systeem dat zowel CE-markering als FDA-goedkeuring heeft ontvangen vanwege het bewezen vermogen om nauwkeurige voorspellingen te doen die medische interventies mogelijk maken om zowel levens te redden als geld te besparen.

 

Visensia demonstration

 

Hoe werkt het?

Het Visensia algoritme analyseert en interpreteert de gecombineerde patroneren van minimaal 3 tot maximaal 5 vitale parameters. Deze data kunnen afkomstig zijn uit handmatige metingen of uit continue data, zoals bij continue monitoring op een verpleegafdeling of bewaking op de intensive care. Deze data worden vergeleken met de unieke Visensia-database waarna een risicoscore wordt gegenereerd. De Visensia Safety Index (VSI). Ook is het mogelijk om per patiënt, de vitale basisgrenswaarden in te stellen om de VSI te personaliseren.

De VSI werkt door de volgende vitale parameters van de patiënt te vergelijken met een normaliteitsmodel dat is afgeleid van een populatie van patiëntgroenen met een hoog risico op een algemene afdeling:

  • Bloeddruk;
  • Hartslag;
  • Ademhalingsfrequentie;
  • Temperatuur;
  • Zuurstofsaturatie.

 

Visensia The Safety Index

 

 

De Risicoscore

De VSI geeft op basis van bovenstaande vitale parameters een voorspellende risicoscore weer. Deze score ligt tussen de 0 – 5 en geeft weer wat de conditie van de patiënt is. Hierbij staat 0 voor een normale situatie en 5 voor een extreme fysiologische verslechtering. In het dashboard is het mogelijk om trends inzichtelijk te maken en te bekijken welke vitale parameter het meest van invloed is op het stijgen of dalen van de score. Hieronder ziet u de scoretabel:

Visensia risicoscore
Visensia risicoscore

 

Waarom Visensia?

Visensia kan onder andere worden ingezet om de huidige early warning scores (EWS) te vervangen voor een slimme risicoscore. Een risicoscore die continu analyseert in plaats van een enkele score op basis van een spotmeting. Het continu analyseren van continue data vergroot de kans op het vroegtijdig kunnen signaleren van een vitaal bedreigde patiënt en maakt minimale verschillen inzichtelijk. Daarnaast kan de score fungeren als een derde oog voor een zorgverlener waarbij het algoritme de vitale parameters voor hen beoordeeld en samenvat. Hierdoor krijgt de continue data daadwerkelijk betekenis in vergelijking met de oude situatie waarbij 96% van continue data niet werd gebruikt of geanalyseerd.

 

Voordelen Visensia

  • Vroegtijdige detectie klinische verslechtering;
  • 1e ontwikkelde risicoscore op basis van continue data;
  • CE markering en FDA goedkeuring;
  • Minimaal drie vitale functies nodig;
  • Algoritme combineert vitale functies met normale waarde;
  • Op patiënt niveau vitale ‘basis’ parameters in te stellen;
  • Reductie valse alarmering, filter op extreme spot metingen;
  • Hogere alarmeringstijd vs EWS;
  • 95% alarmen ‘true alerts’.

 

Effectiviteit

Uit een recent onderzoek (Peelen et al., 2023) is gebleken dat het Visensia algoritme in staat is om in vergelijking met de EWS vroegtijdiger en op basis van een langzaam stijgende trend vroegtijdige achteruitgang van patiënten kan signaleren. Zie figuur 1 hieronder:

 

Visensia algoritme

Fig. 1 Cumulative true EOC events alerted for by either periodic vital sign measurements with EWS (red line) or continuous vital sign monitoring with VSI (blue line). EWS: Early Warning Score; EOC: escalation of care; VSI: Visensia safety index. X-axis: hours before occurrence of an EOC. Y-axis: cumulative percentage of true detected EOC events Peelen RV, Eddahchouri Y, Koeneman M, Melis R, van Goor H, Bredie SJH. Comparing Continuous with Periodic Vital Sign Scoring for Clinical Deterioration Using a Patient Data Model. J Med Syst. 2023 May 8

 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Sales Support
[email protected]
088 730 5800

 
 

 

 

  terug
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

© Copyright 2024 QRS.nl | Algemene Voorwaarden | Privacy & dataveiligheid

Inloggen

Account aanmaken

Met een account kunt u het bestelproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, uw verlanglijst beheren en uw bestelhistorie op deze site inzien.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€--,--

Taal & Valuta