Wondzorg.. Een zorg voor iedereen!

Op donderdag 27 september zal het congres “Wondzorg.. Een zorg voor iedereen!” plaatsvinden in het P3 Purmerend.

Deze dag organiseren wij twee workshops in samenwerking met de Directeur van Protex Healthcare, leverancier van Vacutex. Onderstaand leest u wat deze workshops inhouden:

Objectieve wond diagnose op vlak van zuurstof- en oedeem management door middel van Hyperspectraal analyse. Ben Elsinga, Verpleegkundig Specialist WEC Evean. ism met Dhr. Dominiek Viaene. Directeur Protex. Wondgenezing is een complex en dynamisch proces met verschillende onderscheiden en overlappende fasen van homeostase, ontsteking en proliferatie tot hermodellering. Het begrijpen van functionele relaties van deze biologische processen is essentieel voor het ontwikkelen van nieuwe behandelstrategieën. In deze workshop wordt een niet-invasief alternatief voor monitoringprocessen tijdens wondgenezing geïntroduceerd. In deze context is hyperspectrale beeldvorming (HSI) een opkomende en innovatieve niet-invasieve beeldvormingstechniek met verschillende mogelijkheden in medische toepassingen.

Bent u benieuwd? Kijk voor meer informatie over het congres op http://www.wondenwijzer.nl/media/symposium/uitnodiging_symposium_2018_551.pdf.

Meer weten over het unieke wondverzorgingsproduct Vacutex? Kijk dan op http://qrs.nl/producten/wondzorg/vacutex/.