Waarom een Infuuspomp met touchscreen gebruiken?

Arcomed touchscreen

De infusie technologie heeft de afgelopen jaren een enorme stap vooruit gemaakt, waarbij onze leverancier Arcomed een grote rol heeft gespeeld.

Infuuspompen zijn vandaag de dag getransformeerd tot ware “smartpompen”, dit door o.a. de diversiteit aan functies, bedieningsmodi en veiligheidssystemen. Arcomed heeft bij deze ontwikkeling prioriteit gegeven aan het gebruiksgemak, waarvan de Chroma-infuuspomp met touchscreen een goed voorbeeld is.

Kun je jezelf een mobiele telefoon nog voorstellen zonder touchscreen? Terug naar een navigatie met menu’s en het gebruik van een toetsenbord om te navigeren? 10 jaar geleden bestond het type telefoon met een touchscreen nog maar nauwelijks. Door de opkomst van het touchscreen, krijgt u gemakkelijk toegang tot een app, dit door simpelweg een pictogram met uw vinger te selecteren. Dit is de filosofie die Arcomed heeft gevolgd om een infuuspomp met touchscreen te ontwikkelen.

 

“Een infuuspomp met touchscreen: het is niet de toekomst, het is het heden!”

Het concept van de Arcomed infuuspomp met touchscreen is ontwikkeld, net als de technologie, door nauw samen te werken met professionals uit de gezondheidszorg en te luisteren naar hun eisen en behoeften. De belangrijkste kenmerken voor een infuuspomp met touchscreen zijn:

  • Groot scherm, waardoor u snel en goed overzicht heeft.
  • Hoog contrast zodat de verschillende kleuren duidelijk kunnen worden onderscheiden. Dit is essentieel bij het coderen van medicijnen met de isokleurcodering die de Arcomed Chromapompen bevatten.
  • Op pictogrammen gebaseerde navigatie. Met één aanraking kunt u direct aan de slag!
  • Eenvoudig aan te passen startscherm met pictogrammen die toegang geven tot de functies die u het meest gebruikt.
  • Touchscreen dat kan worden gebruikt met chirurgische handschoenen, zelfs als deze nat zijn.
  • De mogelijkheid om snelkoppelingen in te stellen voor directe toegang tot belangrijke functies: TCI, PCA, PIEB etc.

Kortom: een slimme keuze voor ieder ziekenhuis!

Bekijk het gehele artikel op de website van Arcomed:  https://www.arcomed.com/why-an-infusion-pump-with-touchscreen/