Service & onderhoud van uw AED

Mindray BeneHeart D1

AED’s, de afgelopen tijd een veelbesproken onderwerp in de media.

Uit onderzoek is gebleken dat de meerderheid van de AED’s niet naar behoren functioneert. De oorzaak hiervan is vaak de nalatigheid in service en onderhoud. Eigenaren denken na de aanschaf van een AED klaar te zijn, helaas is alleen de aanschaf van een AED niet voldoende.

In 2013 heeft het IGZ, de inspectie voor de gezondheidszorg, de fabrikanten verzocht een brief te sturen naar de gebruikers om aandacht te vragen voor preventief onderhoud. Uiteindelijk is de eigenaar verantwoordelijk voor de service en het onderhoud van de AED.

Om dit probleem op te lossen, vraagt de Hartstichting eigenaren van AED’s zich te registreren bij de oproepsystemen HartVeiligWonen of HartslagNu, die gekoppeld zijn aan de 112-meldkamer. Dit vereist alsnog een handeling aan de kant van de eigenaar en dus geen zekerheid dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Mindray BeneHeart D1De Mindray BeneHeart D1 heeft hiervoor een oplossing. Deze AED beschikt over een AED Alert Systeem. De AED Alert™ monitort de status van elke Mindray BeneHeart D1 AED om te waarborgen dat deze in stand-by modus staat en op correcte wijze zal werken wanneer hij nodig is. Informatie van de BeneHeart D1 wordt via Wi-Fi* naar de AED Alert™ -server verzonden waar deze door het serviceteam kan worden bekeken en beheerd. Bovendien zal de server automatisch per e-mail details van alle technische problemen naar de verantwoordelijke servicepersoon sturen.

Kortom, voordelen van het AED Alert systeem;

  • Volg de dagelijkse status van elke BeneHeart D1 AED
  • Bekijk en organiseer testrapporten
  • Controleer de locaties voor elke AED
  • Upgrade de BeneHeart D1 op afstand

* Om de accu te sparen, verzendt D1 alleen gegevens wanneer hij automatisch aangaat voor zelftests.

Lees hier tevens het verhaal van Florens Droog, student Geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Of vind meer informatie over de Mindray BeneHeart D1 AED.

Gerelateerde nieuwsberichten uit de media: