Het aantal POWI’s met 60% verlagen

Powi's verlagen

 

Het aantal POWI’s verlagen; “Preventing Surgical-Site Infections in Nasal Carriers of Staphylococcus aureus”

Veel ziekenhuizen zijn inmiddels voorzien van een protocol wassen (Chloorhexidine) en smeren (Mupirocine). Hierbij is bewezen dat door middel van dit protocol, bij cardiochirurgie en orthopedie, het aantal POWI’s (Postoperatieve Wondinfecties) kan worden verminderd met meer dan 60%!

POWI’s zijn één van de meest voorkomende complicaties bij patiënten die een operatie hebben ondergaan in het ziekenhuis. Vaak brengt dit onnodig veel pijn, angst en ongemak met zich mee. Verder zorgen ze vaak voor een langere opnameduur, heropnames en heroperaties wat hoge kosten met zich meebrengt.

Het protocol kan worden ingezet voor de specialismen;

  • Cardiochirurgie
  • Orthopedie
  • Vaatchirurgie
  • Mamachirurgie
  • Plastische Chirurgie

Indien er bezwaren zijn om het NIET te doen, ligt de oorzaak hiervan meestal binnen de ziekenhuis organisatie of vind men het huidige infectiepercentage acceptabel. De bezwaren zijn (bijna) nooit patiënt gerelateerd.

N.B. Iedere infectie is er één teveel! Veel patiënten leed en zeer hoge kosten voor de zorg kunnen worden voorkomen.

Meer weten over de studie, het protocol of wilt u een voorbeeld/referentie? Dan horen wij dat graag. Onderaan de pagina heeft u de mogelijkheid een case van het Amphia ziekenhuis in Breda te downloaden.

Neem contact op met onze expert op dit gebied, Hans Hooijer via h.hooijer@qrs.nl of 0653118094.
Lees hier het artikel van Kluytmans, een case vanuit het Amphia Ziekenhuis Breda.