Even voorstellen!

SanneVoets

Vorige week sloten we een nieuw sponsorcontract af met de Berghemse Sanne Voets. Een mooi moment voor haar om zich even voor te stellen!

“Ik ben Paralympisch dressuuramazone: de tak van de paardensport waarin ruiters, ondanks hun fysieke beperking, hun paarden proberen te laten dansen. Ik werd geboren met een functiebeperking van de gewrichten in met name mijn benen, maar kon daar als kind nog aardig mee uit de voeten. De passie voor paarden ontstond al toen ik nog klein was. Met mijn ouders en broer kwam ik vaak in het Land van Ooit, het pretpark waar de Middeleeuwen weer tot leven kwamen en ridders op paarden prachtige stunts uithaalden. Voor de ridders had ik weinig oog, maar voor de paarden des te meer! In mijn familie was ik de enige paardenliefhebber en ik moest dan ook lang zeuren voor mijn ouders toegaven: ik mocht leren ponyrijden op een manege.”

“Voor mij was dat het leukste uurtje van de week! En dan niet eens zozeer het rijden zelf. Juist het poetsen, aaien en knuffelen vond ik heerlijk. En hoewel mijn ouders in het begin nog hoopten dat de paardenliefde een bevlieging was, bleek het ‘virus’ zich steeds vaster te bijten en liet mijn nieuwe hobby me niet meer los. Toen zich de mogelijkheid voordeed een eigen pony te kopen, was ik door het dolle heen. Het sporten werd steeds fanatieker, ieder vrij uurtje besteedde ik in de stal. Maar de sport is niet zonder risico’s. Bij een val, we gleden in galop samen weg over een gladde bodem, kwam ik onder mijn paard terecht. De klap beschadigde mijn gewrichten en zenuwen en ik moest verschillende keren worden geopereerd. Dat ging niet altijd goed. Inmiddels is de pijn redelijk onder controle maar de functie van met name mijn linkerbeen is permanent verminderd. Lopen doe ik met krukken.”

“De liefde voor de paardensport heeft gelukkig geen deuk opgelopen. Te paard heb ik een stukje vrijheid dat ik te voet niet meer heb. In het zadel kan ik uitblinken, doen waar ik goed in ben. Inmiddels ben ik vijfvoudig Nederlands kampioen, tweemaal Europees kampioen, wereldkampioen en zelfs Paralympisch kampioen. Momenteel werk ik vol overgave toe aan prolongatie van die Paralympische titel, straks in Tokyo. In 2020 opnieuw zo’n gouden plak veroveren, dat is mijn ultieme doel. QRS steunt me bij het waarmaken van die ambitie. Graag hou ik jullie op de hoogte van onze ontwikkelingen!”