Driemaal goud!

Als sponsor zijn wij trots op de prestaties van Sanne in Tryon, onderstaand deelt zij haar ervaringen!

 

De Wereldruiterspelen in Tryon, Amerika zijn voor ons fantastisch verlopen. Met drie glimmend gouden medailles had het zelfs niet beter gekund! Toch was het best spannend, want de omstandigheden maakten het ons niet gemakkelijk. Met temperaturen van ruim boven de 30 graden en een zeer hoge luchtvochtigheid was het niet bepaald ideaal weer om te sporten. Het natuurlijk afkoelmechanisme, waarbij zweet verdampt en het lichaam op die manier afkoelt, werkt niet goed bij zulke temperaturen en luchtvochtigheid. Onze zorg ging dus vooral uit naar het koelen van mijn paard Demantur. Zijn lichaamstemperatuur liep tijdens de wedstrijden op rond en soms zelfs boven de 40 graden! In het loswerken en na de trainingen en proeven koelden we hem door heel wat emmers ijswater over zijn lichaam te gieten. Verder was het zaak hem goed gehydrateerd te houden en ruimschoots elektrolyten aan te bieden die hij met het vele zweten verloor. Met ons zorgvuldige management hielden we hem niet alleen goed op de been, maar bleek hij ook in staat fantastisch te presteren!

Onze eerste proef op het evenement zetten we als eerste starter een super resultaat neer en dat leverde al direct een wereldtitel op. Op onze tweede dag reden we de landenproef, die mee zou tellen voor het teamresultaat. De score kwam op een waanzinnige 76,55%; een persoonlijk record en daarmee zetten Demantur en ik Nederland op 1 in de landenwedstrijd. Super bijzonder, want vooraf hadden we dat niet voor mogelijk gehouden! De Britten zijn namelijk sinds jaar en dag onoverwinnelijk in de landenwedstrijd op internationale kampioenschappen. Je kunt je vast wel voorstellen dat het doorbreken van die hegemonie een aardig feestje opleverde bij Oranje!

De volgende ochtend was het tijd voor de individuele finale; de kür op muziek. Demantur was nog altijd super fit en we dansten door de baan op de tonen van Armin van Buuren’s This is what it feels like. Met bijna 80% opnieuw goed voor goud! Na het historische teamgoud de dag ervoor werden we hiermee de eerste niet-Britse combinatie in de geschiedenis met driemaal goud op een internationaal kampioenschap!

 

Tryon Sanne Voets