De Pitch – Goed innovatief idee!

innovatief goed ideeEen goed innovatief idee?

QRS neemt deel aan het programma “DE PITCH”, dat uitgezonden wordt door de lokale tv-zender D-TV van de gemeente Oss en Bernheze.

In een pitch van één minuut moeten de kandidaten vertellen aan een deskundige, vierkoppige jury waarom hun innovatieve idee zó goed is, dat het gerealiseerd moet worden. QRS komt met een goed innovatief idee, genoemd HoLi. Onze productmanager Ewoud Kooijman, zal dit tijdens de uitzending van zaterdag 22 oktober om 14:00 uur verder toelichten.

Meer weten? Kijk dan op de website van DE PITCH! Ook kunt u hier de aflevering achteraf terugkijken!

Waar staat HoLi voor?

Het fixeren van de tube en beademingsslangen belemmeren de zorg en bewegingsvrijheid van de patiënt wanneer deze beademd wordt. Huidige fixatiesystemen zijn zeer statisch en belemmeren de verzorging en de bewegingsvrijheid van de patiënt. Vanuit de ziekenhuizen bestaat al jaren de wens voor een dynamisch systeem, een systeem wat alle bewegingen van de patiënt volgt zonder daarbij de kwaliteit van fixatie te verminderen. Holi bv heeft i.s.m. ic-verpleegkundigen de Hose Lift (HoLi) ontwikkeld. Dit systeem is in tegenstelling tot de huidige systemen volledig dynamisch en volgt de bewegingen van de patiënt automatisch, zelf wanneer de patiënt op een stoel naast het bed wordt geplaatst. Dit alles komt de verzorging van de patiënt ook ten goede.

 

innovatief goed idee