De B-card van Vygon!

B-card (Boussignac Cardiac Resuscitation Device)

Wat is B-card?

B-card staat voor “Boussignac Cardiac Resuscitation Device” en werd specifiek ontwikkeld ter ondersteuning van de behandeling van een hartstilstand. De B-card laat een optimale alveolaire ventilatie toe via continue hartmassage (AV-CCC) en verbetert de hemodynamiek.

b-card hemodynamiekWat is AV-CCC?

Bij een gastoevoer (zuurstof) van 15 L/min wordt er turbulentie gecreëerd in de b-card. Daardoor ondervinden de in- en uitgangswegen van gassen afkomstig van de luchtwegen en longen impedantie. Deze impedantie, gecreëerd door de aanvoer van zuurstof, genereert een statische druk in de longen (6cm H2O) die vervolgens overgedragen wordt naar de luchtwegen en het alveolaire systeem. Bij het toepassen van hartmassage wordt deze statische druk dynamisch en vindt er gasuitwisseling plaats in de alveoli. De functionele residuale capaciteit (FRC) blijft behouden en ventilatie treedt op.

 

Voordelen van de B-card:
  • verbetert de bloedstroom naar het hart door bij het loslaten van de thorax ene negatieve druk in de thorax te creëren. Dit leidt tot een verbeterde output van bloed van de linkerkant van het hart bij het indrukken van de thorax.
  • houdt de bloeddruk stabiel doordat de hartmassage niet onderbroken moet worden om te beademen. Tijdens deze periode van ‘no bloodflow’ blijven de hersenen en vitale organen levensonderhoudende zuurstof en voedingstoffen ontvangen.
  • creëert een ‘pillow-effect’ dat het risico op breuken/schade aan de ribben en het sternum vermindert tijdens de hartmassage.
  • behoudt de functionele residuale capaciteit waardoor het risico op pulmonaire parenchymale schade en collaberen van de alveoli tijdens het indrukken van de thorax verminderd wordt. Tegelijk verbetert het ook de uitwisseling van gassen.

 

Voor meer informatie download de brochure, of neem contact op met onze adviseurs. Bel 0412 69 04 61.